به گزارش مشرق به نقل از فارس، عزيزالله کمال زاده در نشست خبري روز جهاني شير که امروز در انستيتو تحقيقات تغذيه برگزار شد، اظهار داشت: لازم است براي کودکان از شير با درصد چربي 2،5 و 3،5 درصد استفاده شود.
وي گفت: کودکان تا 17 سالگي ميتوانند از شير 2،5 و 3،5 درصد استفاده کنند چرا که در سن رشد قدي قرار دارند، بعد از 17 سالگي به دليل رشد عرضي و کم شدن فعاليتهاي بدني استفاده از شير کمچرب توصيه ميشود.
اين متخصص تغذيه افزود: زنان از شير کم چرب استفاده کنند به دليل اينکه مواد مغذي آن به انرژي تبديل شده و چربي آن در بدن ذخيره نميشود.
کمال زاده اظهار داشت: امروز در دنيا بيش از اينکه بحث کيفيت مطرح باشد، ايمني شير مهم است و بيش از 60 درصد مصرف سرانه شير در کشورهاي اروپايي، شير مدتدار يا فرا دماست. شيرها به لحاظ بار ميکروبي در هر ميليمتر به انواع ممتاز، درجه يک و درجه دو تقسيم ميشوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه کشاورزي بيان کرد: شيرهاي مدتدار طعم و مزه مناسبي دارد و چربي آن کاملاً يکنواخت است. سرانه مصرف شير در کشورهاي اروپايي 250 تا 300 ليتر و در کشور ما 100 تا 110 ليتر است.